Hvis du elsker ekte verktøyklokker, var du sannsynligvis ganske fornøyd med Rolex i år. Med all den hype rundt avsløringen av den etterlengtede falske Rolex klokker «Pepsi» 126710 BLRO i stål, kan du imidlertid ha savnet at selskapet også introduserte to andre GMT Master II-modeller på Baselworld. Begge har merkevarenes proprietære 18ct Everose-gull – første gang den noen gang har blitt brukt i denne serien – og begge kanaliserer ånden til en ganske quirky modell fra 1960-tallet, som er kjærlig referert til som «Root Beer» GMT. I dag går vi sammen med to-tone / Rolesor-versjonen – GMT-Master II 126711 CHNR – for å se hvordan den samsvarer med sin legendariske forfedre.


For 60 år siden var Rolex et helt annet selskap enn det det er i dag. Selvfølgelig var fokuset fortsatt på å bygge de best mulige, høyvolummekaniske klokker på markedet, men da virket det som om det var litt mer mulighet for å prøve nye ting, det var slik at vi endte med de første to-tone perfekte Rolex klokker klokka med brune skiver. Det er riktig, brunt, uten tvil den mest unremarkable fargen det er. Kommer til å markedsføre rundt 1963, markerte GMT Master 16753 første gang kjøp rolex klokker populære pilotens klokke ble gjort tilgjengelig i to-tone (stål og gult gull). Før det ble det bare tilbudt i fullstendig rustfritt stål eller fullgult gull. Disse nye modellene inneholdt enten en svart eller brun skive, sistnevnte ville bli kjent som «Root Beer» GMT.
Årsaken til kallenavnet er ganske åpenbart – spesielt gitt folks forkjærlighet for å kjenne falske Rolex klokker-modeller etter ulike brus (Pepsi, Coke, etc.) Den brune og gullkasseinnsatsen minnet folk om drikken, og det var det. Root Beer er ikke det eneste kallenavnet denne klokken går forbi. Det blir noen ganger referert til som Tiger Eye (eller Tiger Augen på tysk), fordi fargen på skiven er påminnet om chatoyant gemstone, som vanligvis er en gylden til rødbrun farge og har en silkeaktig glans. Enda mer beskrivende er «Nipple Dial» moniker, som refererer til de karakteristiske gullnippel timemarkører som pryder oppringingen til den tidlige GMT Master 16753 (akkurat som den nedenfor).


Endelig er dette klokken kjent av enda et kallenavn, og uten tvil en som virkelig legger denne utrolige nisjemodellen på kartet; «Clint Eastwood». Årsaken, igjen, er ganske selvforklarende. GMT Master 1675/3 var tilsynelatende den berømte skuespillerens favoritt billige Rolex GMT-Master II 126711 klokker-modell, og han ble ofte sett på seg med den, inkludert i minst tre av hans filmer: Firefox i 1982, Tightrope i 1984 og In The Fire of 1993. Helt klart, Dette brøt ikke den samme kjendisbufferen til modellen, som sier Paul Newman Daytona, men likevel er det pent nok av trivia som gir vintageeksempler lagt til rette for samlere.
Som nevnt tidligere, har Rolex introdusert to nye GMTs i år med selskapets proprietære 18ct Everose-gull. Saken til GMT-Master II Ref 126715 CHNR er laget helt fra Everose, mens GMT-Master II 126711 CHNR – som vi ser på her – er to-tone (Everose Rolesor). Muligens sistnevnte er mer lik den opprinnelige «Root Beer» GMT, men det er noen bemerkelsesverdige forskjeller, og selvfølgelig noen imponerende tekniske fremskritt.


Fra et teknisk synspunkt tilbyr GMT-Master II 126711 CHNR mange av de samme oppdaterte spesifikasjonene som Rolex GMT Master II «Pepsi» 126710 BLRO vi fortalte deg om her. Dette inkluderer imidlertid ikke noe mindre designet 40mm Oyster-sak, med tynnere og mer koniske lugs og litt oppdaterte caseband (dette ble bare gjort fordi Jubileum-armbåndet trenger forskjellige lugs). I stedet har 126711 CHNR samme sak som den forrige GMT-Master II, for eksempel Batman BLNR. I motsetning til «Pepsi» -versjonen, brukes Everose-modellene på solid-link Oyster armbånd. I tilfelle av Rolesor-versjonen betyr dette at senterlenkene er laget i polert 18ct Everose-gull, mens de ytre koblingene er satinferdet rustfritt stål med polerte kanter. Armbåndet er lukket med en Oysterlock-låsesikkerhetslås og har kjøp rolex klokker Easylink 5 mm komfortforlengelsessystem, noe som er en av de beste armbånd / låsekombinasjonene som er tilgjengelige på markedet.
Tiden vises på en svart dial – ingen brun oppringingsalternativ, dessverre – som har 18k rosa gullindikatorer og hender, noe som minner om de forgylte tallerknene fra yesteryear. Klokka 3 er datoen vist med kjente cyclops. Det virkelige trekkkortet er selvfølgelig den toveisbehandlede sorte og brune tofarget Cerachrom-kanten med støpte tall og graderinger belagt med rosa gull via PVD. Dette er første gang perfekte Rolex klokker noensinne har produsert denne fargekombinasjonen med sitt patenterte keramiske materiale, og det ser ut til at det har blitt møtt med blandede anmeldelser. Tonene er sikkert mer dempet enn den opprinnelige «Root Beer» GMT, og den brune synes nesten å blande seg inn i svarte under svakere lysforhold, noe som er flott hvis du leter etter noe litt undervurdert.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*