Den som de fleste ikke hadde forventet som en kopier Rolex klokker-nyhet på Baselworld 2014 … Vi visste allerede at Black Dial-versjonen uten den grønne krystallet (Ref. 116400) skulle fasas ut. Hva urverdenen ikke hadde forventet var ankomsten av en ny versjon av salg Rolex Milgauss menn klokker 116400 GV, spesielt en med en blå urskive. Ingen unntatt oss! I vår årlige Rolexs rykterartikkel presenterte vi deg for en blå skive på antimagnetisk Rolex – men vi må innrømme, med en mindre vakker farge. Og en gang på håndleddet må vi si at «Z Blue» (sitt kallenavn) er en ganske interessant nyhet. La oss introdusere deg til Rolex Milgauss Blue Dial Ref. 116400GV.
Milgausene – som betyr 1000 Gauss på fransk – ble introdusert i 1956 som den antimagnetiske klokken for de som jobbet i kraftverk, medisinske fasiliteter og forskningslaboratorier (som CERN i nærheten av Genève) hvor intense elektromagnetiske felt kan påvirke tidspunktet for en klokke . Noen av de bevegelige delene av et klokke, som balansehjulet og spiralen, er følsomme for elektromagnetiske felter som kan påvirke amplituden av deres løp, og dermed endre bevegelsens frekvens. Et problem som noen av dere har møtt en gang med dine egne klokker (på grunn av datamaskin eller mobiltelefonmagnetisme for eksempel). Men når det kommer til å jobbe under slike forhold hele dagen, er en antimagnetisk klokke tydelig en nødvendighet. En enkel løsning er å huske bevegelsen i et faradaybur, et beskyttende skap som dannes av et ledende materiale, vanligvis mykt jern.


Den aller første versjonen av Milgauss introdusert i 1956, som Ref. 6451, var ganske nært i design og spesifikasjoner til en 1953 perfekte Rolex klokker Submariner Ref. 6204. Det overdimensjonerte Oyster-saken, den svarte roterende firkanten med en rød trekant på 12, det nitte metalliske armbåndet og den ikke-beskyttede Twin-Lock-kronen, ble funnet på både Milgauss og Sub. Men, bortsett fra faradayburet og antimagnetisk kapasitet, var de viktigste forskjellene en honeycomb teksturert svart urskive, alfa hender (i stedet for «Mercedes hands»), spesifikke trekantede indekser på 3-6-9 og en unik «lyn» hånd for sekunder, bare for å minne deg om formålet med klokken. Ref. 6451 har en klassisk kopier Rolex klokker  kaliber, 1080, da antimagnetiske egenskaper kommer fra saken og skiven (også i mykt jern) og ikke fra bevegelsen.
Hovedutviklingen var introduksjonen i 1960 av ref. 1019, som viser en mer klassisk design, med et tilfelle nær en Oyster Date. På Ref. 1019 den svarte roterende firkanten gjorde veien for en polert og fast stålkarm, og «lyn» -hånden for en klassisk straight one. Skiven ble tilgjengelig både i svart eller lysegrå, med påfyllte stafettmerket og mer rette hender. Klokken holdt sin 1000 Gauss motstand, alltid ved hjelp av et faraday bur. Denne modellen har blitt fjernet fra Rolex-katalogen i 1988.
2007 ble gjenfødelsen av den antimagnetiske samlingen av perfekte Rolex klokker med Ref. 116400. Selv om Milgauss var ikke så populært som Submariner eller Daytona, var prisene på gamle modeller ganske imponerende i auksjoner, og klokken er fortsatt svært attraktiv for samlere. Videre, i dag, stillinger som krever arbeid som arbeider i magnetiske forhold, blir stadig mer vanlige, spesielt i IT. Det kan være grunnen til at kopier Rolex klokker reintroduced Milgauss, med spesifikasjonene vi nå vet: 40mm-saken, en svart dial / grønn krystallversjon, en hvit dial-versjon, den nå ikoniske «lynet» hånden og flere oransje tips på indeksene og hender.


Hovedforskjellen med de tidligere generasjonene av falske Rolex klokker er antimagnetisk konstruksjon: Hvis de gamle modellene var basert på et mykt strykejern for å beskytte bevegelsen, velger den nye for et antimagnetisk hårspring (den blå parakrom) som er innkapslet i et magnetisk skjold bestående av et magnetisk permeabilitetsmateriale. Ikke bare er klokken beskyttet mot elektrostatiske felt, men også mot magnetfelt. Imidlertid gjør Omega det bedre, siden deres 15.000 Gauss-klare klokker ikke er basert på et beskyttende tilfelle, men på en helt ny bevegelse som er helt antimagnetisk, gir det slankere klokker og til og med en gjennomsiktig caseback.
Du kan spørre deg selv hvorfor den nye replika Rolex klokker er (allerede) kallenavnet «Z Blue». Årsaken er at den elektriske blå dialen er belagt med Zirconium. Den viktigste nyheten av denne referansen er at den blå tonen er veldig lys og, da den gir en solbrent metallfinish, går den fra dypblå til en blåblå med grønne refleksjoner, avhengig av lysforholdene. Når klokken ble presentert, var vi tvilsomme om alle sine forskjellige farger – blå urskive, hvite indekser, oransje brukt og markører, grønn farget krystall. I kjøttet fungerer kombinasjonen imidlertid bra, som krystall og dialkamp med grønne refleksjoner og oransje kontraster godt med resten av klokken, og skaper en original atmosfære – langt fra det monokromatiske utseendet til en Submariner ..

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*