På Baselworld 2018 debuterte replika ROLEX DEEPSEA SEA-DWELLER 116660 klokker en oppdatert versjon av den berømte Deepsea Sea-Dweller-klokken. aBlogtoWatch gikk praktisk med D-Blue (aka «James Cameron») versjonen av referansen 126660 Deepsea watch her. I dag gir jeg min personlige ta på den nye Rolex Deepsea 126660 og ser på den andre dial-versjonen som er det tradisjonelle svarte ansiktet til Deepsea. Har en annen fargetone for en dykkeklokke merit sin egen diskusjon? Når det er en Rolex, er kanskje svaret ja. Det gir meg også mulighet til å diskutere mine egne følelser om Rolex største og mest profesjonelle dykkeklokke.
Den tradisjonelle sorte dialen til 126660 Deepsea er ikke identisk med D-Blue (blå til svart gradient dial) når det gjelder tekst. Den primære forskjellen (i tillegg til farger) er plasseringen og størrelsen på «Deepsea». På D-Blue 126660 er ordet plassert rett over «Sea-Dweller» under hvor hendene knytter seg. På den sorte dialen er «Deepsea» mindre og plassert like over hvor hendene knytter seg under «Oyster Perpetual Date.» Jeg tilfeldigvis foretrekker den svarte dialen selv, som en del av det er plasseringen av teksten. Ja, vi snakker ikke engang om funksjonalitet, konstruksjon eller komfort av klokken, men heller, hvor et lite begrep er plassert på tallerkenen. Velkommen til å være en vakter.
Med tanke på tekst syntes  perfekte Rolex klokker å ha den nye til 2018-referansen 126660 som ligner den utgående 116660, så den holdt en av de opprinnelige Deepseas mest kontroversielle funksjoner. Det er en sølv rehautring rundt skiven som inneholder to setninger som «Original Gas Escape Valve» (refererer til automatisk helium utløsningsventil) og «Ring Lock System», som refererer til hvordan saken er konstruert for å sikre slike høye nivåer av vann motstand. Selve sølvringen er faktisk en del av ringelåsen og er en «høy ytelse nitrogen-legert rustfritt stålring.» Ærlig talt, når du bruker klokken, glemmer du at det er der, men i sannhet behøvde Rolex ikke å Påminn bæreren ved hvert blikk på skiven som klokken inneholder disse delene / systemene. Jeg er vanligvis ikke en til å klage på for mye tekst, men jeg er ikke sikker på at teksten på Ring Lock måtte være der. Ja, det er ikke så stor av en avtale i en ellers fantastisk pakke.


De aller fleste mennesker som har en Deepsea, vil ikke ta det under vann – enn si til nesten 13.000 fot. perfekte Rolex klokker har 3.900 meter vannbestandighet takket være en faktisk ubåtlignende konstruksjon. Rolex har gjort klokker som kan gå dypere – men det knapt betyr noe med mindre du befinner deg i en miniatyr, bærbar submariner pissing konkurranse. Grunnen til at folk har en tendens til å ha en Rolex Deepsea (bortsett fra at det er en veldig kul maskin) er størrelsen. På 44mm bred og nesten dobbelt tykkelsen på Submariner, er Deepsea et dyr på håndleddet – men en som fans elsker.
Ring Lock System-saken er en del av grunnen til at det tåler så store trykk. Safirkrystallen alene er 5,5 mm tykk og casebakken er produsert fra klasse fem titan. For 2018 vil Rolex ikke lenger bruke «904L stål» betegnelsen for å referere til stålet de bruker. De bruker fortsatt 904L stål til sine klokker, men de vil bare ikke kalle det det. perfekte Rolex klokker har introdusert «Oystersteel» som den foretrukne termen, noe som gjør deres spesielle 904L legeringsblanding unik for dem.
Det er sant at replika ROLEX DEEPSEA SEA-DWELLER klokker har sine egne spesielle legeringsblandinger laget for dem hele tiden. Det er også sant at inntil nylig hadde ingen andre klokker merke brukt 904L rustfritt stål. 904L er vanskeligere å maskinere, polerer opp bedre, og har noen korrosjonsbestandighet egenskaper som gir en god dykkerklokke.


I fjor i 2017 introduserte kopier Rolex klokker den oppdaterte Sea-Dweller 126600 i en 43 mm bred veske også i stål. Som den kortvarige Rolex Sea-Dweller 4000 116600 (2014-2017) må den nyere Sea-Dweller kjempe for sin rett til å eksistere. Jeg må også forklare meg selv hvorfor jeg liker 40mm bred Submariner. Jeg tror en del av det er fordi Submariner har så fantastiske proporsjoner, og Sea-Dweller 43mm prøver rett og slett å blåse den opp og legge til et dash of red. Jeg antar at det er et marked for det, men håndleddet mitt er ikke en del av den mengden. Jeg tror at alle som godt kan trekke av Sea-Dweller 126600-klokken, sikkert burde gjøre det.
Selv om det er mer vanlige elementer mellom Submariner og Deepsea enn jeg har tålmodigheten til å liste ut, har disse ikke seg som den samme klokken. Ja, de er begge tradisjonelle kopier Rolex klokker dykkers klokker. De har også svært forskjellige egenskaper, og i 2018 har Deepsea 126660 endelig seg så komfortabelt (oppskalert) som en Submariner og ikke visuelt lider av et underdimensjonert armbånd. For meg er den største forbedringen med 2018 Deepsea det bedre proporsjonale tilfellet med matchende armbånd. Klokken tilbyr nesten ingenting nytt (oppdatert bevegelse), bortsett fra det samme Deepsea-klærne som har på seg erfaring, bare bedre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*