Rolex Day-Date hadde alltid vært den mest elegante, raffinerte og luksuriøse kassen av Oyster Collection av perfekte Rolex klokker– som også har elegante klokker i sin Cellini-kolleksjon. Utelukkende laget i edle metaller – gull eller platina – det var tilgjengelig i år på 36 mm og nyere i 41 mm (med Day-Date II), men likevel med samme komplikasjon: en trehånds klokke som viser dato og dag i en unik (men nå ikonisk og høyt kopiert) måte. For Baselworld 2015, får denne luksusen Rolex en seriøs oppdatering, ikke bare ved å få nye farger, men også ved å komme med en ny sak og, for det meste, en helt ny bevegelse. Her er Rolex Day-Date 40 med den nye kjøpe Rolex Day-Date menn klokker Caliber 3255.
Den nye Rolex Day-Date 40 er respektfull for disse 4 pilene, en vannavstøtende, automatisk kronometer som viser både dato og dag, sammen med en luksuriøs og raffinert følelse – siden denne klokken er tilgjengelig bare i edle metaller (gul gull, hvitt gull, rosengull eller platina). Saken av denne nye utgaven viser nye dimensjoner og nye proporsjoner. Diameteren er redusert til 40 mm, og både saksbånd og lugs er slankere – noe som samlere var svært ventet på, da de tidligere utgavene var litt for store.


Den andre nyheten er ankomsten av presidentens armbånd på alle utgaver – dette vanlige perfekte Rolex klokker armbåndet med 3 rundede koblinger som nå er fullt integrert i klokken og leveres med en ny end-link design. Dette armbåndet ble introdusert først i 1956 og laget utelukkende for Rolex Day-Date, og er fortsatt i god posisjon her, i sammenheng med den nye kjøp Rolex Day Date klokker   40. Dens soliditet og komfort er nå fullt opptatt, så vel som kvaliteten på den skjulte lås.
Disse nye kombinasjonene, sammen med de nye dimensjonene og proporsjonene, fornyer ikke helt DD-konseptet. Den nye Rolex Day-Date 40 er imidlertid mer elegant, litt mer raffinert og fremdeles helt allsidig – lett slitesterkt med en weekend-outfit eller med en drakt. En gang på håndleddet skaper bruken av edle metaller en ganske tung klokke – spesielt i platina – men den rimelige diameteren, den slanke profilen og komforten til presidentens armbånd er aldri diskutabel. Klassikken er revidert, ikke endret. Den største nyheten med Rolex Day-Date 40 er ikke det nye tilfellet eller de nye rattene. Innovasjonen er stolt skjult av den rillede case-backen. Faktisk, inne i 40mm-vesken flåter en helt ny bevegelse, noe stort for Rolex som hadde brukt de samme basekalibrene i mange aldre. Med den nye DD er det en helt ny epoke for «Crown». Dessverre vil denne motoren forbli skjult for øynene dine, da det ikke er forventet noen gjennomgående tilbakekalling fra Rolex – noe som kan endre seg, da Tudor nå kommer med safir case-back på sitt nye Nord-flagg.


Uansett, selv om det ikke er synlig, kommer den nye Rolex Caliber 3255 med interessante funksjoner. Den har et helt nytt design – startet fra bunnen av og ikke bruker en kjent base – og forbedrer omtrent alle tekniske og estetiske aspekter ved de tidligere bevegelsene som Rolex produserte. Fra produksjon og lagring av energi, til reguleringsorganet eller giret, har alle aspekter blitt omtalt og forbedret. kjøp Rolex Day Date klokker  Caliber 3255 kommer med ikke mindre enn 14 patenter.
Alle disse forbedringene fører til først et lavere forbruk av energi og et kraftreserv i 24 timer (sammenlignet med forrige kaliber 3156) for å nå 70 timer. Det gir også en høyere kronometrisk ytelse, da Rolex Caliber 3255 ikke bare er sertifisert av COSC, slår det riktig COSC-kravene, som Rolex-presisjonen forteller at den er dobbelt så stor som en offisiell kronometer. Bevegelsene er offisielt sertifisert, men testes også internt av Rolex under faktiske forhold for daglig bruk og på samle klokker (ikke bare på bevegelser).


Den siste av nyhetene gjelder ferdigbehandling, da den nye Rolex Caliber 3255 kommer med ganske forbedret kvalitet. Ikke at de tidligere bevegelsene som ble produsert av Rolex var heslige, men kvaliteten var ganske industriell. På denne nye bevegelsen omformes estetikkene og gjøres veldig pent, med polerte fasade vinkler på broene, sirkulær graining på hovedplaten, konsentrisk børstet mønster på broene og en sneglfinish på rotoren. Det er rent, hyggelig, men dessverre skjult.
Nok en gang bruker Rolex sin tradisjonelle oppskrift: bare oppdatering, holde de gode punktene og aldri bryte kodene. Den nye Rolex Day-Date 40 er fortsatt et elegant, komfortabelt, allsidig luksusur med mange fordeler: en utrolig pålitelighet, en flott konstruksjon, en ikonisk design. Det samme kan sies om den nye Caliber 3255: effektiv, intelligent designet, godt produsert (knowing Rolex, spørsmålet om påliteligheten bør ikke være et problem).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*