Rolex er kanskje et av de få selskapene i verden som drar nytte av den unike posisjonen å ha en katalog full av ikoniske produkter. Det er et selskap som er elsket av lidenskap og hatet med motsatte følelser. Det er et selskap som overgikk merkevarebevissthet rundt om i verden. Alle, og jeg mener at alle, kjenner Rolex. Det er mange ting som kan sies, men et ubestridelig faktum er at Replikken Rolex Explorer klokker produserer konsekvent fine klokker som er bransjens referanser. Fra DateJust og Day-Date til de profesjonelle klokker utviklet brukes som verktøy for en bestemt jobb, som de tidlige Explorers og Turn-o-graphen, som førte til den arketypis

ke undervannsoperatøren, GMT Master og Milgauss og senere Kosmografen (Daytona) og til slutt Sea-Dweller og Explorer II. Hver eneste en en legende i sin respektive kategori blant andre modeller fra konkurrerende merker.
Det virkelige store problemet for meg – og jeg tenker for nesten alle som er aktive på markedet for et Rolex-ur – er hvordan du velger. Hvilken modell skal jeg kjøpe? Budsjett saker til side, tror jeg dette kommer ned til dine estetiske kriterier og, selvfølgelig, til den unike sjarmen til hver modell. Å ha alt dette i tankene mine og trolig mange flere hensyn, valgte jeg Rolex Explorer 214270 for meg den arketypiske Oyster profesjonell klokke. Nylig har Replikken Rolex Explorer 214270 klokker fornyet modellen, og beholdt samme referansetalle mens det ble innført små, men svært viktige endringer – en ny klokkeversjon som vi kaller Mk2. Derfor, i denne anmeldelsen vil jeg bruke klokken min som referansepunkt og selvfølgelig analysere forskjellene og hvordan jeg føler om dem. Men først vil vi gå tilbake i fortiden, for en liten historieleksjon …
Fødsel av den automatiske uret Oyster startet i 1920-årene, da Hans Wilsdorf (grunnlegger av Rolex) skjønte at brukerne lett kunne glemme å skru ned kronen på de manuelle svingete armbåndsurene, og dermed skulle vann komme inn i saken. Østersesaken og kronen trengte en ny komponent for å bli perfeksjonert. Patentet for den automatiske klokken var eid av Harwood fabrikken i 1920-tallet, så kjøpe Rolex måtte produsere den automatiske klokken basert på et helt nytt konsept. Dette sammenfalt med Harwood Company å komme seg ut av virksomheten på grunn av dårlig ledelse. Timingen var perfekt, og Rolex fortsatte ved å vedta den grunnleggende 360 ​​graders automatiske viklingsrotoren som gjorde bevegelsen tykkere enn normalt. Løsningen var en buet bakside, for å imøtekomme kaliber. Bubbleback ble født.
De sanne Rolex Bubbleback klokker ble produsert fra 1933 til 1955, og det var i større målestokk hva som gjorde sveitsisk Rolex som vi kjenner det i dag – siden det var basert på selve formua som kombinerer en hermetisk konstruksjon (sag og krone) som perfekt beskytter Den pålitelige automatiske bevegelsen fra eksterne elementer. Denne serien av klokker hadde mange konfigurasjoner og delte selskapets etos for en pålitelig, vanntett og solid klokke, som på grunn av det automatiske kaliberet, kunne brukes hele tiden av brukeren. Variasjonen av Bubbleback var fantastisk. Det var mer enn sytti modeller i henhold til beste Rolex litteraturrekord. Seks generasjoner totalt, 6/7 tilfelle og caseback typer, 11 typer minutt og andre hender, seks typer bezel og over 100 typer skiven.
Legenden om Bubbleback smidd kopiene rolex til salgs rykte for publikum. Dette, og det faktum at selskapet var en pioner i produktplacering gjennom media, skapte haloen som omgir navnet sitt, selv i dag. Ganske tidlig (1927) var den engelske kanalen krysset av en ung engelsk svømmer navngitt Mercedes Gleitze. Hun hadde på nakken en Rolex Oyster og klokken holdt seg perfekt i slutten av 10-timers svømmetur. For å feire denne prestasjonen, publiserte Rolex en fullside-annonse på forsiden av Daily Mail, og hevdet at det var vanntett klokke. Flyr over Everest i 1933 (mannskap ved hjelp av Rolex Oysters) og forbindelsen til selskapet med fartsdemokraten Sir Malcolm Campbell var viktige offentlige økninger. Men det var menneskehetens forsøk å erobre verdens høyeste topp som var den virkelige globale hendelsen som selskapet trengte, for å bevise for verden hvordan overlegen kopiere Rolex klokker var. beste Rolex visste at klokkerne hans var pålitelige og nøyaktige, men ved å utstede dem til ulike ekspedisjoner klarte de å teste dem i fiendtlige forhold – og parallelt for å dra nytte av en stor eksponering.
Nå går vi inn i Explorer-epoken. For meg er en svært viktig, kanskje den viktigste Oyster Professional-klokken selskapet noensinne har produsert, siden det markerer en klar avgrensningslinje mellom de siste klokka og Rolex vi kjenner nå. Rolex støttet Himalayas ekspedisjoner siden 1933, og senere i Everest ekspedisjoner. billig Rolex hadde alltid vært de offisielle støttespillerne, og de ga hvert utforskende lag med sine armbåndsur. Men rabatt Rolex var ikke den eneste supporter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*