En elegant sportsur? En robust kjole se? En uformell klokke? Ring det som du vil, kopiene rolex Datejust til salgs er bare definisjonen av all-rounder, en slags SUV blant klokker som dekker omtrent alle basene, som kan gå overalt og som kan brukes med alt. Rolex Datejust 41, først introdusert på Baselworld 2016 i to-tone, kommer nå i stålversjoner, noe som betyr at den nå er rimeligere og enda mer allsidig. Det er derfor vi måtte gå i hånd med de nye iterasjonene i dette ikonet (ref. 126300 og ref. 126334), at vi skal nevne en SUW, et sportsverktøysklokke.
Det er ikke nødvendig å si at Rolex Datejust er en av de mest symbolske modellene av «Crown». Litt mindre ettertraktet enn Submariner eller Daytona, men det er fortsatt den arketypiske timepiece av Rolex: enkel, men effektiv og fokusert på essensielle, har det trolig inspirert hundrevis av klokker nå på markedet. Det forblir en referanse innen «klassiske klokker», det er ikke for dressy eller for sporty. Før vi går videre til de siste referansene, har Datejust 41 i stål eller Rolesor – ref. 126300 og ref. 126334 – la oss se tilbake på modellens historie. Rolex Datejust er en viktig klokke, og faktisk er en milepæl i urverkets historie. Det var da introdusert i 1945 (for 40-årsdagen for Rolex), under ref. 4467, den første selvviklede vanntette kronometeren armbåndsur for å vise datoen i et vindu på skiven. Ja, du har hørt riktig: før Datejust, denne komplikasjonen som nå er et must for nesten hver eneste klokke på markedet, ble ikke vist i et vindu, men hovedsakelig på undernumre. Datejust introduserte hva som er normen nå i bransjen: datovinduet klokka 3. Denne vanlige funksjonen er hjernekilden til kopiene rolex til salgs … blant mange andre.
Rolex Datejusts fulle navn var og er faktisk «Rolex Oyster Perpetual Datejust», noe som innebærer at den allerede inneholdt 2 viktige innovasjoner av Rolex: Oyster-saken, og dermed et vanntett klokke og Perpetual vikling, noe som betyr at det var en automatisk klokke med 360 ° rotor. Og det var nær perfekt: en 3-hånds klokke med en datalåning klokka 3 som endret seg automatisk ved midnatt. Takket være et mellomgear og en fjærmekanisme, var datoplaten i stand til å få et øyeblikkssprang på nøyaktig midnatt. Datoen var bare hele tiden – og denne funksjonen er fortsatt en del av gjeldende samlinger.

Som du kan se, forblir designen av den første serien ganske nær det vi vet nå, selv om to funksjoner har endret seg i løpet av årene: den flettede bezel (de første hadde en mynt-stil) og noe som er en faktisk Rolex «hallmark: cyclops – forstørrelsesglasset over datovinduet. Dette karakteristiske elementet i den faktiske Datejust viste seg først i 1954, etter ni års produksjon.

Gjennom årene utviklet Rolex Datejust, med nye design, nye ringer, forbedrede bevegelser og flere andre forbedringer. Men konseptet – en 3-hånds klokke med en datoåpning på 3 – og det generelle utseendet som har vært trofast mot den opprinnelige referansen etter referanse. Den siste utviklingen av dette ikonet dukket opp i 2009, med en oppdatert diameter, fra 36mm til 41mm, med Datejust 2.
Rolex Datejust 2 var en større utgave av Datejust … og mange samlere av forfalskning Rolex har aldri satt pris på dette klokken, sett av noen som for store, hovedsakelig på grunn av store indekser og en fett innpakning. Diameteren selv kan ikke bli ugyldig, men proporsjonene er. Dette er denne klokken som Rolex oppdaterte på Baselworld 2016, med den nye Rolex Datejust 41. Og som annonsert på Baselworld 2017, kommer den nå i stål.
Vel, først og fremst, ikke forvent noen drastiske endringer i Datejust. Det er Rolex vi snakker om, og hver ny modell er vanligvis mer av en evolusjon av den forrige enn en fullstendig overhaling. Dermed deler Datejust 41, den som erstatter Datejust 2, mange likheter, den første er dens 41 mm diameter. Dermed kan du kanskje tro at det kommer til å møte det samme problemet: å være stor. Du ville imidlertid gå galt. Faktisk brukte Rolex på Datejust samme oppskrift som Day-Date 40 lansert i 2015: slankere tilfelle, tynnere kant og flere tapered lugs. Samlet handler dette bare om proporsjoner, men disse nye proporsjonene gjør Datejust mye mer elegant og begrenset.

Sett fra siden, er den sentrale beholderen som inneholder bevegelsen slankere, smalere og tappene er mer buede og mer spisse, noe som betyr at det både gir klokken en mer slank form og – viktig faktum – Datejust 41 perfekt » klemmer «håndleddet – selv for de med mindre håndledd. Denne klokken kan være 41 mm på tvers, den bærer definitivt mindre. Den slanke saken gjør det også mulig å bruke denne klokken under mansjettknappen, noe som er ganske viktig med tanke på hvor de fleste brukerne vil bruke denne klokken (forretningsmiljø eller uformelle smarte steder). Kort sagt, saken er mer elegant,

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

*
*